Lapsi tuolissa

Meillä käy paljon lapsiasiakkaita. He ovat meille yhtä tärkeitä kuin aikuiset ja palvelemme heitä yhtä kunnioitettavasti, aikaa ja laatua myöten.

Koko Frissanin henkilökunta on tottuneita lasten hiusten leikkaamisessa, ja yleensä lapset viihtyvät meidän kanssa mutkitta. Pienimpien kanssa voi joskus olla ”hankalaa”, joskus väsy, jännitys tai muu juuri silloin harmittava asia voi tewhdä tilanteen hankalaksi. Tämä meitä ei häiritse, mutta vanhemmista tämä voi tuntua ikävältä. Siksi päätin kirjoittaa ylös muutaman vinki, joka voi helpottaa, varsinkin ensi kertaa asioivan lapsen (ja vanhemman) oloa.

  • Jos on mahdollista, valitse aika, joka sopii lapsen rytmiin niin ettei hän ole väsynyt tai nälkäinen. Joustamme mielellämme niin että löydetään hyvä ajan. Tulemme myös sopimuksen mukaan lauantaisin ja sunnuntaisin töihin. Välipalan voi hyvin syödä täällä.
  • Tulkaa ajoissa paikalle, jotta voitte tutustua rauhassa liikeeseen, ja tutkia meidän lasten ”nurkkaa”, josta löytyy puuhasteltavaa.
  • Eväitä voi ottaa mukaan. Rusinat ovat olleet monelle hyvä leikkausnami, jota voi syödä vaikka samaan aikaan kun hiukset leikataan.
  • Pädit ja puhelimet voi ottaa mukaan. Meiltä löytyy myös lasten lehtiä yms.
  • Käy etukäteen läpi lapsen kanssa mitä meillä tehdään. Ensin riisutaan ulkovaatteet, sitten istutaan leikkaustuoliin, laitetaan kappa ja aloitetaan hiusten leikkaaminen. Lopuksi otetaan kappa pois ja ollaan valmiita. Ps. kannattaa mainita, että meiltä löytyy ihana vihreä mopo-tuoli missä vain lapset saavat istua leikkauksen aikanana.

Kannattaa varautua henkisesti siihen, ettei ensimmäisellä kerralla aina saada aikaiseksi taideteosta. Joskus jopa vain otsatukka saada leikattua. Se on ok, parempi lopettaa leikkaaminen kesken, kuin tehdä ensimmäisestä kerrasta horroria. Näin lapsi saa hyvän ensi kokemuksen ja jatkossa asioiminen menee kuin tanssi.

Olen huomannut, että juuri siinä 2 vuoden ikäisenä, lapsi jännittää eniten. Syitä tähän voi olla monta, erityisesti huoli siitä että leikatessa sattuu, tuntuu olevan asia mikä arveluttaa. Kun olen kertonut ettei satu ollenkaan, joskus olen jopa leikannut omaa hiustani näyttääkseen, jännitys on helpottanut. Tätä olisi syytä mainita jo aluksi, ja vaikka kotona leikata pienen hiustupsun lapselta tai itseltään jotta lapsi huomaa ettei ole syytä pelätä.

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä, ja jos on jotain kysyttävää niin meille saa aina soittaa tai tulla käymään. Meillä on aina aikaa jutella hetki.

Heidi