Ponnarista kampaus

Ponnarista kolme nopeaa kampausta.

Tässä kolme esimerkkiä siitä, miten helposti saa kampausta tehtyä itse muutamalla niksillä. Kaikissa kolmessa esimerkissä on ponnari tukipilarina, mihin olen lähtenyt rakentamaan kampauksia. Yksi letillä, toinen pyörittämällä ja kolamas solmuilla. Jos yksi tapa ei tunnu helpolta voi aina kokeilla toista. Näitä kampauksia voi toteuttaa puolipitkistä pitkiin hiuksiin.

Et välttämättä tarvitse mitään muotoilutotetta kampauksien tekoon, mutta suosittelen seuraavasti jos haluaa saada kampauksen pysymään paremmin.

-Lasimaiset liukkaat hiukset kannattaa pohjustaa hiuspuuterilla, hiuslakalla tai kuivashampolla. Näin saat kitkamaisen pinnan hiuksiin, pinnit pysyy paremmin.

-Karheat hiukset kannattaa taas siloittaa öljyllä tai voidemmaisella vahalla, jotta pörröisyyttä saisi hillittyä ja karheutta pehmennettyä hieman.

Lakkaa kannattaa suihkuttaa lopuksi kauttaaltaan jotta kampaus kiinnittyisi ja kestäisi suomen yllättävämmätkin kelit.

Tarvitset myös:  Harjan, ehkä kamman jos esim haluat tarkan jakauksen, pinnit, ponkkarit ja klipsit jotta saat osiosi pysymään erillään. Pikkuponnareita et välttämättä tarvitse, mutta ne helpottavat elämää.

Letti

Erottele osio päältä. Kampauksessani on jakaus oikealla puolella joten se määritteli oman osioni koon. Loput hiuksista laitat tiukalle ponnarille.

Ponnari letitetään ja pyöritetään ponnarin juuren ympärille. Kiinnitä letti pinneillä kaikilta suunnasta. Jos haluat, voit nyppiä lettiä auki hieman niin että nutturasta tulee isompi ja ”epäsiistimpi”

Pyöritetty

Jaa hiukset kahteen osaan ja laita kiinni ponnarille aika alas, melkein hiusrajaan. Jos sinulla on hentoiset hiukset, kannattaa sijoittaa ponnarit lähempää toisiaan kuin minulla tässä kampauksessa.Jaa ponnarit kahteen osaan ja pyörittele osat toistensa ympärille. Jonka jälkeen pyörität ne ponnarin juuren ympärille, ja kiinnität pinneillä joka suunnasta. Tee yksi ponnari kerrallaan alusta loppuun asti valmiiksi, näin on helmpompaa. Kiinntiä lopuksi tarvittaessa/halutessasi molemmat nutturat toisiinsa kevyesti keskeltä.

Solmu

Tee yksi ponnari aika ylös. Solmi ponnari niin moneen kertaan kuin pystyt, aivan niin kuin narua solmisi. Pyöritä ponnarin juuren ympärille ja kiinnitä pinneiltä kaikista suunnista. Nypi solmujen osia halutessa.

Kuten huomasit, ajatus on sama kaikissa kampauksissa. Käytä vapaasti tekniikoita keskenään ja pidä hauskaa. Käytä mielikuvitusta äläkä välitä siitä jos ei mee ihan nappiin joka kerta. Harjoitus tekee mestarin.